Transconsult B.V

Kazachstan

Tegenwoordig worden er regelmatig transporten naar Kazachstan gerealiseerd. Kazachstan is ten alle tijden een project op maat, vandaar dat wij er alleen met volledige vrachten naar toe rijden.

Kazachstan is een bijzonder opkomend land met een sterk groeiende economie sinds de onafhankelijkheid in 1991. De economie wordt voornamelijk aangedreven door de olie-industrie. De wegen waren in 1991 in slechte staat en er werd veelal over grind- of zand wegen gereden of snelwegen die erg versleten zijn.  Inmiddels heeft Kazachstan 2700 km aan nieuwe wegen die Kazachstan met Europa verbinden.

De belangrijkste export middelen zijn machines en vervoermaterieel, chemische producten, diverse gefabriceerde goederen en grondstoffen. De belangrijkste handelspartners van Kazachstan zijn China, Rusland, de Verenigde Staten en de EU.

Handen schudden is een gebruikelijk ontmoeting in Kazachstan, dit gebeurt hier alleen meestal met twee handen. Kazachen communiceren zakelijk gezien op een formele en diplomatieke manier. Dat terwijl gastvrijheid erg belangrijk is in Kazachstan, sla dan ook nooit een uitnodiging om bij iemand thuis te eten af. Hier wordt regelmatig nog onderhandeld.

Wij transporteren regelmatig vrachten naar de steden Almaty, Shymkent, Karagana, Atyrau, Pavlodar, Ust-Kamenogorsk en Taraz. Lees hier meer over de specifieke bestemmingen.

Ook naar uw bestemming in Kazachstan rijden wij toe. Vraag een offerte aan of neem contact met ons op zodat wij een prijs voor u kunnen neerleggen. Ons kantoor zit in Groningen, dat betekend geen ingewikkelde taalbarrières. Maar een samenwerking voor een optimaal resultaat.

Naast onze vestiging in Groningen, hebben wij ook gerelateerde vestingen in Polen, Rusland en Wit-Rusland. Vanuit deze vestingen hebben wij eigen transporteenheden, een AEO gecertificeerd douanekantoor op de grens tussen Polen en Wit-Rusland en de status van douaneververvoerder in (Wit-)Rusland. Wij zijn zo dus altijd op de hoogte van de lokale ontwikkelingen en kunnen zowel voor u importeren als exporteren. Wij vervoeren volle vrachten, pakketvrachten, ADR, oversized, projectvrachten, temperatuur gecontroleerde vracht en vrachten met hoge waarden.

Offerte formulier

Neem contact op over uw volgende vervoers project. Ook geven wij u graag een prijs af zodat u kunt vergelijken met uw huidige expediteur. We bellen u graag terug over uw vragen met betrekking tot uw transport project.