Transconsult B.V

Goederentransportverzekeringen, hoe zit het precies?

Goederentransportverzekeringen, hoe zit het precies? 13 juli 2018Leave a comment

Transconsult BV is uw logistiek specialist op het gebied van transport naar Polen, Wit-Rusland, Rusland en Kazachstan. Wij delen graag onze logistieke kennis. Vandaag willen wij u graag meenemen in de wereld van de goederentransportverzekeringen.

Er is namelijk niets zo vervelend als er iets met uw goederen gebeurt onderweg. Onze vervoerders zullen altijd alles doen om schade te voorkomen of te beperken. Maar net zoals er bij u in het wegverkeer iets kan gebeuren, kan er ook tijdens het goederentransport wat gebeuren. De vervoerder is dan slechts deels verantwoordelijk voor uw vracht. Dus wanneer heeft uw vracht eigenlijk een extra verzekering nodig?

Onze vervoerders rijden allemaal onder het CMR-verdrag (‘Convention Relative au Contract de Transport International de Marchandises par la Route’). Dit verdrag is van toepassing tussen al het grensoverschrijdend vervoer in Europa (met uitzondering van IJsland), de GOS-landen en Iran, Jordanië, Libanon, Marokko, Mongolië, Syrië en Tunesië. Deze vervoersovereenkomst wordt vastgelegd in de CMR-vrachtbrief die moet worden ingevuld bij elk transport. Deze vrachtbrief levert meteen het bewijs dat er onder de voorwaarden van het CMR-verdrag wordt gereden.

In dit verdrag wordt ook de aansprakelijkheid van de vervoerder bepaald. De vervoerder is namelijk voor een waarde van 8,33 SDR (ongeveer 10 euro) per kilogram verantwoordelijk voor uw goederen. Dit houdt in als de goederen bijvoorbeeld 10.000 kg wegen, zijn de goederen voor 8,33 SDR x 10.000 kg = 83.300 SDR is ongeveer €100.000 ‘verzekerd’ door de vervoerder. Als de goederen meer waard zijn als 8,33 SDR per kilogram kan het verstandig zijn om de goederen extra te verzekeren.

Transconsult BV werkt samen met AON Risk Services. Wij kunnen op uw verzoek als extra service een offerte op maat neerleggen voor een verzekering voor uw goederen. Deze verzekering is ‘All-risk’ en het zal u dekken voor alle veelvoorkomende situaties inclusief oorlog- en stakers molest en kosten ten gevolge van insolventie van rederijen.

Geef een antwoord

Share this page

Neem contact op voor gedegen advies: