Transconsult B.V

Top transportbestemmingen in Polen!

Top transportbestemmingen in Polen! 14 juni 2018Leave a comment

Transconsult is al meer dan 20 jaar uw specialist in transport naar Polen, Wit-Rusland, Rusland en Kazachstan.

Waar rijden wij nu eigenlijk naar toe?

De komende weken neem ik u mee in onze populairste bestemmingen in Polen, Wit-Rusland, Rusland en Kazachstan. Deze week, het laatste land Polen. Sinds haar toetreding in 2004 bij de Europese Unie beleefd Polen de grootste economische bloei van zijn geschiedenis.

De belangrijkste uit- en invoer artikelen zijn voertuigen voor vervoer over land, kunstof, verschillende soorten machines, mechanische werktuigen, vlees, ijzer en organische chemische producten. Wij rijden dagelijks naar de volgende bestemmingen in Polen:

Warschau

1200 km ten oosten van Utrecht ligt de hoofdstad en tevens de grootste stad van Polen, Warschau. Warschau staat gerangschikt als de zevende van de wereld, wat betreft de  grootste opkomende markt op dit moment. Veel buitenlanders investeren in de ontwikkeling van de stad. Door deze investeringen is onder andere de infrastructuur in Warschau sterk verbeterd. In 2017 is de stad verkozen door the Economist Intelligence Unit als vierde voor meeste zaken vriendelijkste stad ter wereld.

Krakau

Één van de mooiste steden van Europa volgens velen, ligt aan de A4 ten zuiden van Warschau. Krakau is één van de meest belangrijke economische centra’s van Polen, met meer dan 50 multinationals zoals als Royal Dutch Shell, Google, Motorola, MAN en IBM. Krakau streeft erna de Europese variant van Silicon Valley worden.

Katowice

Katowice is bekend als een groot kolen- en staalcentrum met verschillende kolenmijnen, twee staalfabrieken en een gieterij van non-ferro metalen. Daarnaast beschikt Katowice op het op één na grootste handelscentrum van Polen.

Lodz

Lodz was tot 1990 een echte textielstad, toen de eerste wereldoorlog startte was Lodz zelfs de meest dichtbevolkte industriestad ter wereld. Inmiddels zijn alle belangrijke textielbedrijven opgeheven en profiteert Lodz voornamelijk van haar ligging. Want de belangrijkste wegen van Polen de A1 (noord naar zuid) en de A2 (Oost naar West) kruisen elkaar boven de stad. Door deze kruising en door het gunstige beleggingsbeleid willen veel logistieke bedrijven en buitenlandse bedrijven zich vestigen in Lodz.

Poznan

Sinds de middeleeuwen is Poznan al een belangrijk handelscentrum en dat is tegenwoordig nog steeds zo. Na Warschau wordt Poznan gezien als de meeste welvarende stad van Polen. Veel Nederlandse en Duitse bedrijven investeren in deze stad vanwege de lage arbeidskosten en de goede bereikbaarheid. De voornamelijke branches zijn: voedselverwerkende, meubel-, automobiel- en logistieke sector.

Bialystok

Dicht bij de Wit-Russische grens, 200 km noordoostelijk van Warschau ligt Bialystok. Bialystok heeft veel verschillende grensovergangen aangezien het op slechts 50 km ligt van de Wit-Russische grens. Deze grens is natuurlijk ook de grens van de Europese Unie, hierdoor is de stad een centrum voor handel vanuit het oosten. De belangrijkste industrieën van de stad zijn voedsel, graanverwerking, elektrotechniek, werktuigmachines, kunstofverwerking, kleding en hout. Natuurlijk staat Bialystok ook bekend om de beroemde bison grass wodka die hier geproduceerd wordt.

Gliwice

De stad Gliwice 30 km ten westen van Katowice staat vooral bekend als industriestad met ontwikkelde industrieën zoals mijnbouw, staalproductie, machine productie en chemicaliën. De meeste afdelingen van de prestigieuze school Silesian University of Technology bevinden zich in de stad, wat het educatief ook een belangrijke stad maakt.

Rzeszow

Rzeszow ligt in het zuidoosten van Polen, 160 km ten oosten van Krakau. In 2011 verwierf Rzeszow stad een tweede plaats in de ranglijst van de aantrekkelijkste, semi-grote steden voor bedrijven volgens de Forbes. Daarnaast beschikt de stad ook over een aantal hogescholen en buitenlandse consulaten .

Torun

Ondanks dat de universiteitsstad Torun maar een middelgrote stad is is het de hoofdvestiging van enkele van de grootste en invloedrijkste bedrijven in Polen. Hierdoor bevat Torun een groot commercieel district. Toerisme is een belangrijke tak van de lokale economie dankzij de mooie binnenstad die genoteerd staat op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Gdansk

De belangrijkste havenstad bevindt zich in het noorden van Polen. Gdansk is gezamenlijk met nabijgelegen haven Gdynia een belangrijk industrieel centrum. De industrieele delen van de stad worden gedomineerd door scheepsbouw, de petrochemische en chemische industrie en voedselverwerking.

Heeft u een vracht naar één van bovenstaande bestemmingen? Wij sturen u graag een vrijblijvende offerte toe. Heeft u een vracht naar Polen, maar staat uw bestemming er niet tussen? Neem dan contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om altijd op de hoogte te blijven van onze actuele bestemmingen. Volgende keer meer informatie over onze bestemmingen in Polen.

Met vriendelijke groeten,

Marije Everts
Office manager Transconsult BV
? 050 260 20 40  ? marije@transconsult.nl

Geef een antwoord

Share this page

Neem contact op voor gedegen advies: