Transconsult B.V

Top transportbestemmingen in Kazachstan!

Top transportbestemmingen in Kazachstan! 28 mei 2018Leave a comment

Transconsult is al meer dan 20 jaar de specialist in transport naar Polen, Wit-Rusland, Rusland en Kazachstan.

Waar rijden wij naar toe?

De komende weken neem ik u mee in onze populairste bestemmingen in Polen, Wit-Rusland, Rusland en Kazachstan. Deze week Kazachstan. Sinds het verklaren van de onafhankelijkheid in 1991, is Kazachstan een sterk groeiende economie. De wegen waren destijds in slechte staat en er werd veelal over grind- of zand wegen gereden of snelwegen die erg versleten zijn.  Inmiddels heeft Kazachstan 2700 km aan nieuwe wegen die het land met Europa verbinden.

De belangrijkste export middelen zijn machines en vervoermaterieel, chemische producten, diverse gefabriceerde goederen en grondstoffen. De economie wordt momenteel het meest aangedreven door de olie-industrie.

Wij rijden regelmatig naar de volgende bestemmingen in Kazachstan:

 

Almaty

De grootste stad en de hoofdstad tot 1997 van Kazachstan ligt op 6000 km op afstand van Utrecht. Almaty letterlijk vertaalt betekent ‘Rijk aan Appels’ wat slaat op de vele appels die in de omgeving worden geworven. De stad had tot 1994 de officiële naam Alma-Ata. Almaty is de meest ontwikkelde stad van de gehele omgeving. De financiële sector is de belangrijkste sector in Almaty. De stad beschikt ook over een grote internationale luchthaven.

Shymkent

Shymkent is een belangrijk spoorwegknooppunt voor treinen vanuit Siberië en Turkmenistan. Het is de derde stad van Kazachstan. De stad werd vroeger gedomineerd door de loodmijnbouwindustrie, drie kwart van de afgevuurde kogels van het rode leger werden hier geproduceerd. Op dit moment wordt er voornamelijk zink, dierenhuiden, textiel en voedsel geproduceerd.

Karaganda

De industriële stad Karaganda (Qaraghandy) ligt redelijk geïsoleerd in Kazachstan door alle omliggende graslanden. Deze locatie wordt dan ook gezien als de ‘middle of nowhere’. In het gebied zitten veel kolenmijnen, vandaar dat hier een van de bekendste werkkamp uit de Sovjettijd werd neergezet. Nog steeds zijn steenkolen het belangrijkste product in de regio.

Atyrau

Op 4000 km vanaf Utrecht ligt de belangrijkste havenstad van Kazachstan. De stad ligt op de grens tussen de continenten Europa en Azië, deze grens wordt onderverdeeld door de rivier de Oeral. De stad ligt in de regio met de meeste olie en mineralen van het land. Hierdoor fungeert het ook als knooppunt voor het vervoer van olie naar Azië en Europa.

Pavlodar

Vroeger werd in dit gebied veel olie gewonnen, dit is echter in 1978 gestopt. Het is nu het belangrijkste centrum in Kazachstan voor steenkool (mijnbouw) en elektriciteitsvoorzieningen. De voornamelijkste producten uit deze regio zijn aluminium, industriële chemicaliën en landbouwmachines.

Ust-Kamenogorsk

De stad is ook wel bekend onder de naam Oskemen en ligt 400 km van het gebied waar de grenzen van Kazachstan, Rusland, Mongolië en China samenkomen. De stad ligt ook aan de rivier de Irtysh en staat bekend om de nabijgelegen sluis van maar liefst 42 meter diep. Een van de belangrijkste ondernemingen in Ust-Kamenogorsk produceert uranium producten. Dit werd tijden geheim gehouden, tot een explosie leidde tijd een zeer giftige ‘wolk’ over de stad. De gevolgen van dit incident voor de gezondheid zijn nog niet volledig bekend.

Taraz

Van oudsher is Taraz (voormalig Zhambyl) een belangrijk handelscentrum aan de zijderoute. Na een heftige economische crisis door het uiteenvallen van de Sovjet Unie is Taraz weer opgekrabbeld en één van de snelst groeiende steden van Kazachstan.

Heeft u een vracht naar één van bovenstaande bestemmingen? Wij sturen u graag een vrijblijvende offerte toe. Heeft u een vracht naar Kazachstan, maar staat uw bestemming er niet tussen? Neem dan contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om altijd op de hoogte te blijven van onze actuele bestemmingen. Volgende keer meer informatie over onze bestemmingen in Polen.

Met vriendelijke groeten,

Marije Everts
Office manager Transconsult BV
? 050 260 20 40  ? marije@transconsult.nl

Geef een antwoord

Share this page

Neem contact op voor gedegen advies: