Transconsult B.V

Top Transportbestemmingen in Wit-Rusland!

Top Transportbestemmingen in Wit-Rusland! 8 mei 2018Leave a comment

Transconsult is al meer dan 20 jaar de specialist in transport naar Polen, Wit-Rusland, Rusland en Kazachstan.

Waar rijden wij naar toe?

De komende weken neem ik u mee in onze populairste bestemmingen in Polen, Wit-Rusland, Rusland en Kazachstan. Deze week Wit-Rusland. Wit-Rusland ligt op een belangrijke locatie tussen West-Europa en de GOS-landen. Doordat er veel verkeer door dit land trekt, is het wegennet er goed.

De belangrijkste export producten van het land zijn minerale producten, rubber, voertuigen, levensmiddelen en landbouwgrondstoffen. De belangrijkste industrieën van het land zijn dan ook metaalbewerking, werktuigbouwkunde, chemische en petrochemische industrie, lichte industrie en de voedselindustrie. Wij rijden dagelijks naar de volgende bestemmingen in Wit-Rusland:

 

Minsk

De hoofdstad en tevens de grootste stad van Wit-Rusland ligt op zo’n 1700 km van Utrecht. Minsk bevindt zich op een belangrijk verkeerskruispunt tussen de route van Berlijn naar Moskou en van Noord-Europa naar Oekraïne. Minsk is een echte industriestad, de dienstensector in Minsk in nog onderontwikkeld maar laat inmiddels wel een kleine groei zien.

Brest

Op 1400 km van Utrecht, op de grens tussen Wit-Rusland en Polen, bevindt zich de grensstad Brest. Door haar ligging op de lijn tussen Berlijn en Moskou is dit een belangrijk controlepunt voor de vrachten. Hierdoor heeft Brest één van de grootste spoorwegnetwerken van centraal Europa. Alle treinen richting de GOS-landen worden hier omgezet van het normale Europese spoor naar het Russische breedspoor.

Grodno

In het uiterste noordoosten ligt Grodno, door haar ligging bij de grens van Polen en Litouwen, beschikt Grodno over een goed wegen- railnetwerk. In Grodno domineert de chemische industrie, maar Grodno is ook sterk in voedselverwerking, metaalbewerking, machines bouwen en de productie van bouwmaterialen.

Mogilev

Mogilev is een van de belangrijkste industriële regio’s van Wit-Rusland, ze verwerken hier veel rubber voor banden en schoenen, elektronica en motoren. Maar deze regio is ook rijk aan natuurlijke bronnen en mineralen, zo kan er rondom Mogilev onder andere cement, krijt, mergel, fosforiet, klei, zand, turf en mineraalwater worden gewonnen.

Vitebsk

In het noordoosten van Wit-Rusland ligt Vitebsk. Vitebsk en haar regio staat bekend in Wit-Rusland als het merengebied. Omdat er meer dan 2800 meren en 500 rivieren zijn, maar toch bestaat een groot deel van de regio uit oud eeuwenoude naaldbossen. Regionale bedrijven in de omgeving van Vitebsk produceren ongeveer 16% van de nationale industriële productie.

Heeft u een vracht naar één van bovenstaande bestemmingen? Wij sturen u graag een vrijblijvende offerte toe. Heeft u een vracht naar Wit-Rusland, maar staat uw bestemming er niet tussen? Neem dan contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om altijd op de hoogte te blijven van onze actuele bestemmingen. Volgende week meer informatie over onze bestemmingen in Kazachstan

Met vriendelijke groeten,

Marije Everts
Office manager Transconsult BV
? 050 260 20 40  ? marije@transconsult.nl

Geef een antwoord

Share this page

Neem contact op voor gedegen advies: