Transconsult B.V

Top transportbestemmingen in Rusland!

Top transportbestemmingen in Rusland! 1 mei 2018Leave a comment

Transconsult is al meer dan 20 jaar de specialist in transport naar Polen, Wit-Rusland, Rusland en Kazachstan.

Waar rijden wij naar toe?

De komende weken neem ik u mee in onze populairste bestemmingen in Polen, Wit-Rusland, Rusland en Kazachstan. Deze week begin ik met het grootste land ter wereld, namelijk Rusland. Rusland ligt zowel in Europa als in Azië. Vanuit politiek perspectief behoort Rusland tot Europa, omdat niet alleen de belangrijkste steden in Europa liggen maar ook 70% van de inwoners daar wonen.

De belangrijkste exportproducten van Rusland zijn aardolie, aardgas, steenkool, elektriciteit, ertsen en houtproducten. In Rusland rijden wij dagelijks naar de volgende bestemmingen:

Moskou

Op ongeveer 2400 km van Utrecht, ligt deze snelgroeiende miljoenenstad. Met bijna 15 miljoen inwoners is dit verreweg de grootste stad van Rusland maar ook de grootste stad van Europa. In Moskou ligt het economische, bestuurlijke, religieuze en educatieve hart van heel Rusland.

Sint Petersburg

Sint-Petersburg was voorheen de hoofdstad van Rusland. Na Moskou is dit nu de belangrijkste stad van van het land. Midden in het centrum van de stad staat het wereldberoemde en prachtige museum de Hermitage. Door de ligging van Sint Petersburg aan de Finse Golf en zijn grote haven, is de stad ook goed per transport over het water te bereiken.

Nizjni Novgorod

Moskou is het hart van Rusland, Sint-Petersburg het hoofd en Nizjni Novgorod de portemonnee aldus een oud Russisch gezegde. Nizjni Novgorod is de handelsstad van Rusland. Deze stad ligt 400 km ten oosten van Moskou en door zijn gunstige ligging aan de Wolga en de Oka rivieren komen er al honderden jaren handelaren vanuit Azië en Europa samen in deze stad.

Kazan

Kazan wordt regelmatig de derde hoofdstad van Rusland genoemd. Het is het kruispunt tussen het Europese westen en het Aziatische oosten in Rusland. Kazan betekent dan ook in verschillende talen ´ketel´, wat staat voor de smeltkroes van culturen die samen komen in de stad. De belangrijkste industrieën van de stad zijn werktuigbouw, (petro)chemische industrie en de voedingsmiddelenindustrie.

Tula

Op zo’n 200 km ten zuiden van Moskou ligt de industriestad Tula. In het verleden was Tula een belangrijk centrum van de metaalindustrie. Tegenwoordig zijn de belangrijkste industrieën de bruinkoolwinning, de levensmiddelenindustrie en de machinebouw. Door deze industrieën heeft Tula een belangrijke militaire industriële waarde.

Samara

Samara is door haar ligging in de Sovjettijd een gesloten stad geweest. Inmiddels is Samara een bruisende stad geworden, met uiteenlopende industrieën zoals verwerking van olie en gas, chemische industrie, levensmiddelenindustrie, metallurgie en machinebouw. Ook de welbekende auto ‘Lada’ is hier geproduceerd en heeft haar naam aan de stad te danken, namelijk Lada Samara die in de nabijgelegen stad Toljatti geproduceerd werd.

Ufa

Tijdens de industrialisatie stond Ufa bekend om de vele huiden bedrijven. De stad is door de aanleg van een spoorlijn en door de groei van de scheepsbouw erg gegroeid in verschillende industrieën. Na de oorlogen werd aardolie de belangrijkste industrie van de stad. Ufa dankt zijn wereldwijde bekendheid voornamelijk door de vliegtuigcrash in 2002 boven het luchtruim van de stad.

Yekaterinburg

Yekaterinburg is de van oudsher enige stad met de status ‘mijnbouwstad’ in het Russische rijk. Na een onstuimig verleden maakt de stad sinds 1992 een aantal positieve veranderingen door. Het aantal inwoners groeit weer licht en er is een laag werkloosheidscijfer. Momenteel is het na Moskou de tweede industriestad van Rusland.

Tsjeljabinsk

Deze stad is wereldwijd bekend door de meteoriet die op 15 februari 2013 nabij de stad ontplofte. Doordat de transsiberie express in 1892 langs deze kleine stad werd gelegd is deze stad uitgegroeid tot een belangrijk transportpunt voor Rusland. Op 70 km afstand van Tsjeljabinsk ligt het complex Majak, met 200 km2 is dit het grootste nucleaire complex ter wereld.

Krasnodar

Krasnodar is bekend om haar vruchtbare landbouwgrond. Veel bedrijven in de stad zijn dan ook landbouw gerelateerd.

Heeft u een vracht naar één van bovenstaande bestemmingen? Wij sturen u graag een vrijblijvende offerte toe. Heeft u een vracht naar Rusland, maar staat uw bestemming er niet tussen? Neem dan contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om altijd op de hoogte te blijven van onze actuele bestemmingen. Volgende week meer informatie over onze bestemmingen in Wit-Rusland.

Met vriendelijke groeten,

Marije Everts
Office manager Transconsult BV
? 050 260 20 40  ? marije@transconsult.nl

Geef een antwoord

Share this page

Neem contact op voor gedegen advies: