Transconsult B.V

Wat is het verschil tussen een expediteur en een transporteur?

Wat is het verschil tussen een expediteur en een transporteur? 19 december 2017
expediteur en een transporteur verschillen

De wereld van logistiek kent geen geheimen voor Transconsult. Wij zijn expert op het gebied van transport naar Polen, Wit-Rusland, Rusland en Kazachstan. Met zoveel kennis in huis is dat zonde om dit niet met jullie te delen. Daarom delen wij elke twee weken een ‘wist-u-dit-al-over-logistiek’. Transconsult is een expediteur, maar wat houdt dat nu eigenlijk in. En voornamelijk:

Wat is het verschil tussen een expediteur en een transporteur?

Het is eigenlijk heel simpel, een expediteur regelt het transport, terwijl een transporteur het daadwerkelijke vervoer doet met zijn eigen vrachtwagens. De reden dat mensen dan toch voor een expediteur kiezen, is omdat er heel veel randzaken random zo’n ‘internationaal’ transport geregeld moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan contracten, vrachtbrieven, verzekeringen, douaneformaliteiten, vergunningen of iets simpels zoals het vergelijken van tarieven van de verschillende transporteurs. Een expediteur neemt al deze zaken compleet over van de klant, is gespecialiseerd in internationaal transport en regelt deze zaken daarom de hele dag. Waardoor dit voor veel klanten een stuk efficiënter en daarmee goedkoper werkt.

Als expediteur zijn wij lid van de FENEX, dat is de Nederlandse brancheorganisatie voor expediteurs. Op hun website staat een uitgebreide definitie van ‘de FENEX expediteur’.

Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief, om zo up-to-date te blijven van alle wist-u-datjes!

Met vriendelijke groeten,

Marije Everts
Office Manager, Transconsult BV
? 050 260 20 40 ? marije@transconsult.nl

Share this page

Neem contact op voor gedegen advies: