Transconsult B.V

450 kilometer per dag rijdt richting het oosten

450 kilometer per dag rijdt richting het oosten 14 mei 2017

De wereld van logistiek kent geen geheimen voor Transconsult. Wij zijn expert op het gebied van transport naar Rusland en de GOS-landen. Met zoveel kennis in huis is dat zonde om dit niet met jullie te delen. Daarom delen wij elke twee weken een ‘wist-u-dit-al-over-logistiek’.

Vrachtwagentransport Transconsult
WIST U DAT?
Een vrachtwagen 450 kilometer per dag rijdt richting het ‘oosten’.

Vrachtwagens rijden op de snelweg 80 kilometer per uur. Naast de verplichte rustpauze die de chauffeurs nemen, zijn ze ook tijd kwijt met het laden en lossen van hun goederen. En vergeet vooral de douane niet! Dit kan erg lang duren, gelukkig heeft Transconsult een eigen douanekantoor, dit scheelt behoorlijk op de transittijd. De transittijd is de tijd dat een vrachtwagen erover doet om bij zijn eindbestemming te komen.

Met dit weetje kunt u nu zelf heel makkelijk de gemiddelde transittijd berekenen. Daarvoor gebruikt u de formule: afstand : 450 = aantal dagen transittijd. Bijvoorbeeld een transport van Utrecht naar Moskou. De afstand is ca. 2500 km. Gedeeld door 450 betekent dat 6 transitdagen.

Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief, om zo up-to-date te blijven van alle wist-u-datjes!

Met vriendelijke groeten,
Marije Everts

Office Manager Transconsult BV

Share this page

Neem contact op voor gedegen advies: